Ćilibar je proizveden od sorte grožđa Panonia iz našeg organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.
Potpuno zrelo grožđe se bere ručno i posle odvajanja bobica od peteljki ostavlja da macerira do dva dana bez ikakvih dodataka. Nakon toga se cedi i prebacuje u otvoreni tank za vrenje. Posle nekoliko dana, kada burno vrenje počinje da jenjava, tank se zatvara i vrenje nastavlja, što traje i do 40 dana u zavisnosti od godine. Vino se zatim otače sa grubog taloga, pod plaštom inertnog gasa koji sprečava oksidaciju, i prebacuje u tank za odležavanje. Odležavanje traje oko 6 meseci, za koje vreme se vino povremeno meša, kako bi se fini talog podigao sa dna i omogućio ekstrakciju aroma. Oko mesec dana pre flaširanja mešanje prestaje kako bi se talog slegao na dno. Vino se flašira direktno iz tanka, bez filtriranja. U celom proizvodnom procesu ne dodaju se nikakvi aditivi, sem malo supora pred flaširanje.
Ćilibar je moderno i osvežavajuće vino. Naglašene kiseline se odlično slažu sa masnijim, kremastijim jelima. Dobro ide uz svinjetinu i jagnjetinu, perad u belim sosovima, plave ribe (losos, tuna, skuša…) i plave sireve. Odlično se slaže i sa azijskom hranom, posebno onom ljutom. Od kolača se odlično slaže sa čizkejkom, pitom od višanja, baklavom.
Poslužiti ohlađeno na 9ºC – 11ºC.